Kiipeily

Köysikiipeily tapahtuu sisähallissa ylävarmistuksella, ylhäältä tulevalla köydellä. Kiipeilijä etenee ylöspäin liittäen valjaisiin kiinnitettyä köyttä välivarmistusten sulkurenkaisiin, kiipeilyparin varmistaessa mahdollista putoamista köysijarrulla eli varmistusvälineellä. Köyden ja varmistuksen tarkoitus ei ole hinata kiipeilijää ylöspäin, vaan ainoastaan jarruttaa mahdollinen putoaminen, ja laskea kiipeilijä alas.

Kiipeily on sallittu yli 15 vuotiailla itsenäisesti ilman vanhemman suostumusta. Jos olet alle 15 vuotias tarvitset aikuisen (yli 18 vuotiaan) valvomaan ja kantamaan vastuun turvallisesta kiipeilystä. Mikäli olet alle 15 vuotias ja haluat kiipeillä itsenäisesti, tarvitset huoltajan kirjallisen suostumuksen (varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi ja huoltajan suostumuksen paperisena). Varmistamiskurssin suorittaneen taidot käyvät vain OtaVoiman kiipeilysalilla. Kurssilla opetellaan käyttämään peruskiipeilyvarusteita, varmistamaan toista kiipeilijää sekä solmimaan itseesi köyden turvallisesti.

Yhdellä radalla saa kiipeillä vain yksi kiipeilijä kerrallaan. Varmistajaa ei saa häiritä, varmistajalla suuri vastuu kiipeilijän turvallisesta ylös- ja alaspääsystä.

Sopivat kengät kiipeilyä varten

  • Kiipeilykengät kiipeilyareenoilta tai netistä ostettuna
  • Sisäpelikengät, jotka ovat yhtä tai kahta numeroa pienemmät kuin jalkasi.
  • Salilta löytyy myös lainattavia kenkiä, pääasiassa pieniä kokoja
  • Sopivat valjaat (salilta löytyy lasten sekä aikuisten)

Kiipelemään pääsee salikortilla. Alle 12 vuotiaat voivat käydä vanhemman seurassa maksutta kiipeilemässä. 12 vuotta täyttäneet tarvitsevat oman salikortin.

Kiipelyn varmistus -kurssi

Kiipeilyn varmistuskursseja järjestetään sopimuksen mukaan.

Aikuisten kurssille osallistutaan miellellään pareittain, jolloin kumpikin pääsee oppimaan sekä kiipeilyn että varmistuksen perusasiat, ja voi myöhemmin käydä harjoittelemassa kiipeilyä oman parin kanssa.

Kiipeilystä on mahdollista tehdä myös aikuisten ja lasten yhteinen harrastus, jossa aikuinen toimii varmistajana. Kurssin suorittamisen jälkeen voi harrastusta jatkaa oma-aloitteisesti silloin kun itselle sopii. Kurssille osallistutaan yhdessä lapsen kanssa. Lasten kanssa kurssi järjestetään kolmena iltana (3 x 45 min), koska lapsi ei jaksa kiivetä yhtäjaksoisesti kolmea tuntia. Vaihtoehtoisesti, jos saat mukaan 2 lasta, voi kurssin suorittaa yhtenä kolmen tunnin jaksona, jolloin toinen lapsi lepää toisen kiivetessä.

Varmistuskursseja järjestetään sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä, niin sovitaan tarkemmin: OtaVoima/ 044 239 6924 tai Senja/ 045 640 7068

  • Aikuisten kurssin hinta on 90 €/henkilö, joka sisältää 3 tunnin kurssin sekä 1 kk saliaikaa.
  • Aikuinen+lapsi/lapset -kurssin hinta on 110 €/perhe, joka sisältää 3 tunnin kurssin sekä 1 kk saliaikaa.
  • (Lisäksi tarvittaessa 10 € avainpantti).

Kurssin suorittaneella on oikeus varmistaa OtaVoiman salilla.

Kiipeily tapahtuu omalla vastuulla, onnettomuuksia ei korvata.
Suomen Kiipeilyliitto ry:n jäsenseurojen jäsenet.
http://climbing.fi/content/kiipeilyvakuutus