Kiipeily

Köysikiipeily tapahtuu sisähallissa ylävarmistuksella, ylhäältä tulevalla köydellä. Kiipeilijä etenee ylöspäin liittäen valjaisiin kiinnitettyä köyttä välivarmistusten sulkurenkaisiin, kiipeilyparin varmistaessa mahdollista putoamista köysijarrulla eli varmistusvälineellä. Köyden ja varmistuksen tarkoitus ei ole hinata kiipeilijää ylöspäin, vaan ainoastaan jarruttaa mahdollinen putoaminen, ja laskea kiipeilijä alas.

Kiipeily on sallittu yli 15 vuotiailla itsenäisesti ilman vanhemman suostumusta. Jos olet alle 15 vuotias tarvitset aikuisen (yli 18 vuotiaan) valvomaan ja kantamaan vastuun turvallisesta kiipeilystä. Mikäli olet alle 15 vuotias ja haluat kiipeillä itsenäisesti, tarvitset huoltajan kirjallisen suostumuksen (varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi ja huoltajan suostumuksen paperisena). Varmistamiskurssin suorittaneen taidot käyvät vain OtaVoiman kiipeilysalilla. Kurssilla opetellaan käyttämään peruskiipeilyvarusteita, varmistamaan toista kiipeilijää sekä solmimaan itseesi köyden turvallisesti.

Yhdellä radalla saa kiipeillä vain yksi kiipeilijä kerrallaan. Varmistajaa ei saa häiritä, varmistajalla suuri vastuu kiipeilijän turvallisesta ylös- ja alaspääsystä.

Sopivat kengät kiipeilyä varten

  • Kiipeilykengät kiipeilyareenoilta tai netistä ostettuna
  • Sisäpelikengät, jotka ovat yhtä tai kahta numeroa pienemmät kuin jalkasi.
  • Sopivat valjaat (salilta löytyy lasten sekä aikuisten)

Kiipelyn varmistus-kurssi

Nyt avautui muutama aika varmistus-kurssille. Kurssille osallistutaan miellellään pareittain, jolloin kumpikin pääsee oppimaan sekä kiipeilyn että varmistuksen perusasiat, ja voi myöhemmin käydä harjoittelemassa kiipeilyä oman parin kanssa.

Kurssin hinta on 90 €/henkilö, joka sisältää 3 tunnin kurssin sekä 1 kk saliaikaa. (Lisäksi tarvittaessa 10 € avainpantti).

Kurssin suorittaneella on oikeus varmistaa OtaVoiman salilla.

Varaa aika

Kiipeily tapahtuu omalla vastuulla, onnettomuuksia ei korvata.
Suomen Kiipeilyliitto ry:n jäsenseurojen jäsenet.
http://climbing.fi/content/kiipeilyvakuutus